Nieuwe telg aan de Holetherm familie toegevoegd

Na de zomer leverbaar: Holetherm Dubbelwandig geïsoleerd 100/150 mm!

Het Holetherm Dubbelwandig geïsoleerd was van oudsher leverbaar in de diameters voor de sfeerhaarden en kachels vanaf 125 mm. Met de introductie van de pellet kachel ontstond de vraag naar het kleinere DW 80 mm systeem. Dat is nu al sinds een aantal jaren op de markt. Echter, daarmee ontstond ook een ‘leemte’ tussen de DW 80 en 125 mm. Vanwege de toenemende vraag, is de leemte vanaf heden ingevuld met de nieuwste Holetherm telg: DW 100 mm.

Het systeem bestaat uit alle bekende en belangrijke onderdelen, die ook bekend zijn van de andere diameters. Uiteraard voldoet ook deze nieuwe diameter aan de Europese en nationale normen. Holetherm DW 100 mm draagt het verplichte CE-merk volgens de NEN-EN 1856-1 norm. Verder zijn uiteraard ook de toegepaste materialen en productietechnieken gelijk aan de andere diameters, waardoor ook het Holetherm DW 100 mm tot de beste dubbelwandig geïsoleerde systemen van Europa gerekend mag worden!

 


Perscommuniqué Stichting Nederlandse Haarden- en Kachelbranche (NHK) naar aanleiding van brief Platform Houtrook en Gezondheid aan de Staatssecretaris van I en W, Mevrouw Stientje van Veldhoven

De NHK is de afgelopen 2 jaar deelnemer in het Platform Houtrook en Gezondheid geweest en als zodanig mede opsteller van bovengenoemde brief aan de Staatssecretaris.
Dat wil niet zeggen dat de NHK alle punten in de brief onderschrijft. De brief is een compromis tussen 23 organisaties.

Houtrook kent vele facetten. Het zijn niet alleen houtgestookte toestellen die binnenshuis worden gebruikt, maar ook vuurkorven, buitenstookplaatsen, het stoken van afval, zogenaamde vreugdevuren, etc. die tot veel overlast leiden en waarop de NHK nauwelijks of geen invloed heeft.

De NHK dringt al jaren aan om strengere normen voor hout- en pelletkachels in Nederland te introduceren zoals onze buurlanden (België, Duitsland, Groot Brittannië) al hebben gedaan. Helaas zijn de strengere Europese normen (volgens Ecodesign) voor hout- en pellettoestellen uitgesteld tot 2022. De branche dringt erop aan die normen alsnog zo snel mogelijk in Nederland in te voeren.

Ook vindt de NHK dat er afspraken moeten komen over wie een toestel mag installeren en onderhouden. Net zoals er nu afspraken komen voor de installatie van gastoestellen vanwege de CO problematiek. Een toestel kan technisch nog zo goed zijn, als het verkeerd wordt geïnstalleerd kan dit leiden tot overlast of zelfs tot onveilige situaties.

Niet weg te cijferen is dat hout- en pellettoestellen momenteel een grote bijdrage leveren aan hernieuwbare energie. 15% van onze hernieuwbare energie is momenteel afkomstig van haarden en kachels op biomassa (hout en pellets).
Volgens een recent rapport (januari 2018) van de Gezondheidsraad draagt alle verwarming door particulieren voor 1,2% bij aan de fijnstofuitstoot (PM 2,5) in Nederland. Dat wil zeggen dat houtstook ver onder de 1% zit. Desalniettemin wil de NHK dit cijfer de komende jaren halveren en met alle partijen zo goed mogelijk samenwerken om dit te realiseren.

Stichting Nederlandse Haarden- en Kachelbranche
13 maart 2018


Perscontact
Voor meer informatie of interviews kunt u contact opnemen met:
Gert Kooij, woordvoerder NHK
E-mail adres: secretariat@haardenbranche.nl
Telefoonnummer: (0318) 55 12 60

image description

Dit kenmerkt Holetherm:

Beter dan nodig

Bij de afvoer van rookgassen draait alles om zekerheid en veiligheid. Op dat vlak doet HOLETHERM geen enkele concessie. Wij spelen op zeker. Daarom zorgen wij ervoor dat onze producten in de productie en bij de eindcontrole ruimschoots voldoen aan de norm.

Dunwandige buizen

HOLETHERM levert uitsluitend dunwandige buizen (0,4 of 0,5 mm). Een bewuste keuze, want een dunwandige buis is lichter en daardoor makkelijker te monteren. Daarnaast ontstaat in een dunwandige buis betere ‘trek’ en meer warmteafgifte wanneer een enkelwandige buis in een woon/werkruimte toegepast wordt.

Topkwaliteit

De producten van Holetherm zijn van uitstekende kwaliteit. Ze worden in het hart van Nederland vervaardigd door mensen die hun vak verstaan. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de modernste productietechnologie. HOLETHERM voldoet moeiteloos aan alle veiligheidseisen en keurmerken die van toepassing zijn.

Aantoonbaar innovatief

Lange tijd was HOLETHERM de enige Nederlandse fabrikant van lasergelaste en lasergesneden buizen. Het voordeel hiervan: constante kwaliteit van de door HOLETHERM vervaardigde rookgasafvoerkanalen. Vanaf het eerste tot het laatste product van de serie, ongeacht het aantal. Een groot deel van de productie is geautomatiseerd. Daardoor produceert HOLETHERM snel en efficiënt en zijn de producten van constante, hoge kwaliteit.

Voortreffelijke isolatie

Bij dubbelwandig geïsoleerde producten gebruikt HOLETHERM Insulfrax AES deken als isolatiemateriaal. De Insulfrax deken isoleert gelijkmatiger en beter dan steenwol of isolatiekorrels en is bestand tegen extreem hoge temperaturen. Bovendien is de isolatiedeken superieur boven met vlokken gevulde geïsoleerde systemen. Niet alleen veel duurzamer maar ook veiliger omdat gelijkmatige isolatie betere bescherming biedt tegen schoorsteenbrand.

Garantie

HOLETHERM biedt tien tot dertig (!) jaar garantie, afhankelijk van het systeem dat u kiest, mits de producten correct zijn geïnstalleerd door een erkend installatiebedrijf.

Speciaal werk snel klaar

Ondanks het uitgebreide HOLETHERM assortiment hebben installateurs soms behoefte aan speciaal werk zoals adapters, zodat onze producten kunnen aansluiten op andere merken. Geen probleem. Maatwerkproducten worden binnen enkele dagen geleverd.

Uitgebreid assortiment

Het HOLETHERM -assortiment is bijzonder breed en diep. U vindt er nagenoeg alles wat u als installateur nodig heeft. Bovendien hebben we al onze producten op voorraad. Bestellingen zijn snel leverbaar.

Holetherm
Laagerfseweg 29
3931 PC Woudenberg
Nederland
Email: lewo@lewo.nl

© 2019 Holetherm - All rights reserved - Design and build by Tili Eindhoven