image description

In 1980 werd Metaalwarenfabriek LEWO (LEusden-WOudenberg) opgericht met als doelstelling het op maat vervaardigen van hoogwaardige rookgasafvoerkanalen en schoorstenen uit roestvaststaal. Een bewuste keuze voor roestvaststaal. Geen ander materiaal kan op langere termijn, bij de toepassing in rookgasafvoersystemen, de duurzaamheid, passing en systeemdichtheid van roestvaststaal overtreffen.

Al gauw bleek de expertise en werkwijze van de kleine werkplaats succesvol en mede gevoed door slechte ervaringen van de vakhandel met buitenlandse systemen van aluminium en gegalvaniseerd staal ontstond de vraag naar een betrouwbaar, gestandaardiseerd rookgasafvoersysteem met dezelfde, inmiddels bekende LEWO kwaliteit.

In 1984 werd gestart met een eigen lijn rookgasafvoerkanalen onder de naam HOLETHERM. Buizen, bochten, dakplaten, trekkappen en al het benodigde montagemateriaal kon geleverd worden. Goede, betaalbare producten, niet uit het verre oosten, maar uit ons eigen land. Het bleek een schot in de roos.

In 2007 werd de combinatie LEWO – HOLETHERM verkocht aan een nieuwe eigenaar met wie al jarenlang een zakelijke relatie bestond. Door geen concessies te doen aan de kwaliteit, met goed getrainde medewerkers en te blijven investeren in de modernste productietechnologie, kon het producten programma, in de jaren die volgden, continu worden verbeterd en uitgebouwd.

Dit kenmerkt Holetherm:

Beter dan nodig

Bij de afvoer van rookgassen draait alles om zekerheid en veiligheid. Op dat vlak doet HOLETHERM geen enkele concessie. Wij spelen op zeker. Daarom zorgen wij ervoor dat onze producten in de productie en bij de eindcontrole ruimschoots voldoen aan de norm.

Dunwandige buizen

HOLETHERM levert uitsluitend dunwandige buizen (0,4 of 0,5 mm). Een bewuste keuze, want een dunwandige buis is lichter en daardoor makkelijker te monteren. Daarnaast ontstaat in een dunwandige buis betere ‘trek’ en meer warmteafgifte wanneer een enkelwandige buis in een woon/werkruimte toegepast wordt.

Topkwaliteit

De producten van Holetherm zijn van uitstekende kwaliteit. Ze worden in het hart van Nederland vervaardigd door mensen die hun vak verstaan. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de modernste productietechnologie. HOLETHERM voldoet moeiteloos aan alle veiligheidseisen en keurmerken die van toepassing zijn.

Aantoonbaar innovatief

Lange tijd was HOLETHERM de enige Nederlandse fabrikant van lasergelaste en lasergesneden buizen. Het voordeel hiervan: constante kwaliteit van de door HOLETHERM vervaardigde rookgasafvoerkanalen. Vanaf het eerste tot het laatste product van de serie, ongeacht het aantal. Een groot deel van de productie is geautomatiseerd. Daardoor produceert HOLETHERM snel en efficiënt en zijn de producten van constante, hoge kwaliteit.

Voortreffelijke isolatie

Bij dubbelwandige producten gebruikt HOLETHERM Insulfrax (keramische deken) als isolatiemateriaal. De Insulfrax deken isoleert gelijkmatiger en beter dan steenwol of isolatiekorrels en is bestand tegen extreem hoge temperaturen. Niet alleen veel duurzamer maar ook veiliger omdat gelijkmatige isolatie betere bescherming biedt tegen schoorsteenbrand.

Garantie

HOLETHERM biedt tien tot dertig (!) jaar garantie, afhankelijk van het systeem dat u kiest, mits de producten correct zijn geïnstalleerd door een erkend installatiebedrijf.

Speciaal werk snel klaar

Ondanks het uitgebreide HOLETHERM assortiment hebben installateurs soms behoefte aan speciaal werk zoals adapters, zodat onze producten kunnen aansluiten op andere merken. Geen probleem. Maatwerkproducten worden binnen enkele dagen geleverd.

Uitgebreid assortiment

Het HOLETHERM -assortiment is bijzonder breed en diep. U vindt er nagenoeg alles wat u als installateur nodig heeft. Bovendien hebben we al onze producten op voorraad. Bestellingen zijn snel leverbaar.

Holetherm
Laagerfseweg 29
3931 PC Woudenberg
Nederland
Email: lewo@lewo.nl

© 2018 Holetherm - All rights reserved - Design and build by Tili Eindhoven